Synonyms

English Grammar Index


Questions Page


Choose the correct SYNONYMS for the underlined words.



  1. All these adventures had a few qualities.

    (a) brave man

    (b) cowards

    (c) discoverers

    ANSWER : discoverers



  2. They were focussed.

    (a) set held

    (b) wondered

    (c) cleft

    ANSWER : set held



  3. He is afraid of danger.

    (a) safety

    (b) cockpit

    (c) unsafety

    ANSWER : unsafety



  4. ….. with danger is to keep in contact with it.

    (a) journey

    (b) swank

    (c) zoom

    ANSWER : journey



  5. ………. set off on a voyage from Europe to China.

    (a) journey

    (b) hypnotise

    (c) locomotives

    ANSWER : journey



  6. With bags of jewels and bales of silk

    (a) zoom

    (b) bluns

    (c) bundles

    ANSWER : bundles



  7. His own relatives did not recognise him.

    (a) identify

    (b) hide

    (c) see

    ANSWER : identify



  8. Columbus crossed the Atlantic and discovered it.

    (a) invented

    (b) focussed

    (c) deterred

    ANSWER : invented


    English Grammar Tests


    English Grammar Index



    From Synonyms to HOME PAGE

Share
Additional Info

Follow These Links!