Synonyms

English Grammar Index


Questions Page


Synonyms :


Choose the correct SYNONYMS for the underlined words.



  1. ……………with a sheepish smile

    (a) puzzled

    (b) certain

    (c) ignorant

    ANSWER : ignorant



  2. They urged him to go.

    (a) compelled

    (b) neglected

    (c) rejected

    ANSWER : compelled



  3. They rescued him from drowning.

    (a) departed

    (b) compelled

    (c) saved

    ANSWER : saved



  4. I am very eager to see you.

    (a) hateful

    (b) anxious

    (c) dislike

    ANSWER :anxious



  5. Instrument of torture called trepalium?

    (a) tension

    (b) trouble

    (c) cockpit

    ANSWER : tension



  6. This room is uncomfortable.

    (a) comfortable

    (b) nice

    (c) not comfortable

    ANSWER : not comfortable



  7. But this did not deter men.

    (a) trouble

    (b) disturb

    (c) quiet

    ANSWER : disturb



  8. He is exploring the world.

    (a) cleaving

    (b) mesmerising

    (c) discovering

    ANSWER : discovering


    English Grammar Tests


    English Grammar Index



    From Synonyms to HOME PAGE

privacy policy