Synonyms Exercises




Synonyms Exercises :


QUESTION PAGE


DIRECTIONS : Pick out the nearest correct meaning or synonym of the words given below.


196. SOLICIT : (ANSWER : A - beseech)

(a) beseech (b) require (c) claim (d) demand



197. CLUMSY : (ANSWER : D - ungraceful)

(a) adroit (b) dexterous (c) rough (d) ungraceful



198. FRICASSEE : (ANSWER : C - stew)

(a) grill (b) decorate (c) stew (d) to baste



199. HINDER : (ANSWER : D - impede)

(a) create (b) protect (c) vindicate (d) impede



200. ABIDE : (ANSWER : C - accept)

(a) hold (b) encourage (c) accept (d) comment



201. MONOLITHIC : (ANSWER : C - repetitive)

(a) short-sighted (b) black & white (c) repetitive (d) very large



202. SYMBIOSIS : (ANSWER : B - close association)

(a) transformation (b) close association (c) cure- all (d) similarity



203. EGRESSION : (ANSWER : C - departure)

(a) digression (b) effusion (c) departure (d) hostility



204. PERNICIOUS : (ANSWER : C - destructive)

(a) relevant (b) vigilant (c) destructive (d) minute care



205. IRRUPTION : (ANSWER : B - bursting in)

(a) hate (b) bursting in (c) interference (d) altercation



206. ECHELON : (ANSWER : A - rank)

(a) rank (b) opponent (c) follower (d) identity



207. PREVARICATE : (ANSWER : B - lie)

(a) anticipate (b) lie (c) delay (d) authentiacate



208. EXUDE : (ANSWER : A - ooze)

(a) ooze (b) wither (c) over flow



209. PRECARIOUS : (ANSWER : C - critical)

(a) brittle (b) perilous (c) critical (d) cautious



210. MALAISE : (ANSWER : D - sickness)

(a) stagnation (b) spite (c) curse (d) sickness


Synonyms Exercises :







Synonyms Exercises To HOME PAGE